Novosti

Images
  • 29. September 2023.

BESPLATAN PRIJEVOZ REDOVITIM STUDENTIMA S PODRUČJA OPĆINE DICMO

Općinski načelnik Petar Maretić je potpisao Ugovor sa prijevoznikom Promet Sinj d.o.o. o  sufinanciranju prijevoza studenata za akademsku godinu 2023./2024. Studenti se trebaju javiti u prostorije općine Dicmo sa potvrdom o upisu u akademsku godinu uz predočenje osobne iskaznice.  

Images
  • 28. September 2023.

REGISTRACIJA TRAKTORA

Dana 06. listopada 2023. godine (petak) s početkom u 8:00 sati započeti će tehnički pregled i  registracija traktora na području općine Dicmo. Tehnički pregled održat će se pored Crkve Sv. Jakova Dicmo. 

Images
  • 25. September 2023.

MJEŠTANI ERCEGOVACA ODALI POČAST POGINULIM MJEŠTANIMA

Dana 23.09.2023. u 18 h mještani zaseoka Ercegovci položili su vijence zajedno sa predstavnicima općine Dicmo za stradale u naselju Ercegovci. Podsjetimo, prije 80 godina počinjen je zločin od strane njemačkih vojnika u kojem je ubijeno 16 mještana. Images
  • 21. September 2023.

Regulacija prometa za vrijeme prolaska utrke Cro Race kroz Dicmo

Međunarodna biciklistička utrka Cro Race 2023. u svojoj prvoj etapi u utorak 26. rujna starta iz grada Primoštena s ciljem u gradu Sinju, te prolazi državnom cestom (DC-1) kroz Općinu Dicmo. U utrci sudjeluje znatan broj biciklista, prateća vozila i cijela biciklistička logistika. U Dicmu se očekuju oko 15,50 sati.

Državna cesta (DC-1) i svi njeni prilazi bit će zatvoreni za svaki oblik prometa (osim žurnih službi) od 14,30 sati do konačnog prolaska svih biciklista i pratećih vozila. U osiguranju će sudjelovati policija, vatrogasci, redari i civilna zašita.

Očekuju se prilični prometni čepovi i gužva u prometu, pa se mole građani Općine Dicmo za strpljenje i razumijevanje, te da svoje aktivnosti usklade s navedenim terminima, budući da će sve prometnice biti zatvorene otprilike dva sata.

Images
  • 20. September 2023.

Održan sastanak na temu poboljšanja stanja sigurnosti i uvjeta na cesti D1

Danas, 20. rujna 2023. s početkom u 10 sati u vijećnici Općine Dicmo održan je sastanak na temu poboljšanja stanja sigurnosti i uvjeta na cesti D1 koja prolazi kroz Općinu Dicmo na inicijativu općinskog načelnika Petra Maretića. Na sastanku su uz službenike općine Dicmo sudjelovali i  predstavnici Hrvatskih cesta Jerolim Tomasović, Mario Šimundić i Dinko Brdarić, predstavnici Županijskih cesta Split Dinko Rako i Jozo Šitum, predstavnici policijske postaja Sinj Mislav Filipović Grčić i Duško Ugrin, te predstavnik policijske uprave splitsko-dalmatinske Siniša Mihanović.

Na samom početku sastanka očitovali su se predstavnici Hrvatskih cesta koji su istaknuli da nakon  prometnih nesreća  imaju obvezu izvršiti uvid u stanje prometnice i analizu stanja ceste te nakon toga u što kraćem roku izraditi izvješće o stanju infrastrukture u kojem će struka predložiti daljnje korake.

Nadležne policijske službe naglasile su kako će i dalje provoditi preventivno represivne mjere u okvirima svoje nadležnosti, a u cilju sprječavanja prometnih prekršaja odnosno dovođenja istih na najmanju moguću mjeru. 

Općinski načelnik Petar Maretić naglasio je kako su zadnje dvije godine održali niz sastanaka sa predstavnicima Hrvatskih cesta. Obrazložio je trenutno viđenje situacije na terenu ali i predložio rješenja koja bi mogla dodatno poboljšati sigurnosti prometovanja na navedenoj dionici. Naglasio je kako su ga kontaktirali mještani ali i prometni stručnjaci te ponudili neka od rješenja. Osim prijedloga smanjenja dopuštene brzine, zatražio je i  ubrzano postavljanje dodatnih kamera za nadzor brzine na što su se Hrvatske ceste pozitivno očitovale. Zatražio je i postavljanje pješačkih prijelaza, bolje osvjetljenje D1 ali i zabranu pretjecanja na dijelu ceste. Na traženo će se očitovati Hrvatske ceste nakon završetka potrebnog izvješća. Načelnik je naglasio i važnost rekonstrukcije D1  i projektiranje dijela ceste u dva dijela (ulaz i izlaz D1) na što su Hrvatske ceste najavile sastanak u vezi navedenog sa projektnim stručnjacima.  Hrvatske ceste su navele važnost obilaznice Dicma ali su svjesni zakonskih obveza i potrebne dokumentacije te će trebati još nekoliko godina za navedeni projekt.

 

Images
  • 8. September 2023.

17 SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

U ponedjeljak 11. rujna 2023. godine  s početkom u 18,30 sati održati će se 17. sjednica općinskog vijeća Općine Dicmo . Dnevni red za sjednicu možete pogledati ovdje

Images
  • 4. September 2023.

Obavijest učenicima srednjih škola s područja Dicmo Krušvar i Dicmo Ercegovci

Obavještavaju se učenici srednjih škola s područja Dicmo Krušvar i Dicmo Ercegovci, koji putuju u školu linijom prijevoznika PROMET d.o.o. SPLIT, da se prijave u Općinu Dicmo radi formiranja popisa učenika, a u svrhu izdavanja pokazne karte od strane prijevoznika.

Images
  • 31. August 2023.

Poziv za isticanje kućnih brojeva

U skladu sa čl. 9 Odluke o komunalnom redu Općine Dicmo („Službeni glasnik Općine Dicmo“, broj 9/2023) svaka zgrada mora biti obilježena kućnim brojem kojeg određuje nadležni ured Državne geodetske uprave.  

Mole se stanovnici općine Dicmo kako bi olakšali dostavu pošte, hitnih službi i općenito olakšali pronalaženje adresa da istaknu vidljive kućne brojeve na svojim objektima.

Molimo vas da brojeve postavite na način da budu jasno vidljivi s ulice.


Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji. 

Images
  • 23. August 2023.

POKLON BONOVI ZA UČENIKE PRVOG RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE ANTE STARČEVIĆA DICMO POVODOM POLASKA U ŠKOLU

Općinski načelnik Petar Maretić donio je dana 23. kolovoza 2023. godine Zaključak o dodjeli bonova učenicima prvog razreda Osnovne škole Ante Starčevića Dicmo povodom polaska u školu. Poklon bon u vrijednosti 20 eura može se preuzeti i iskoristiti u Knjižari Mali Princ, Dicmo Prisoje od 25. kolovoza 2023. godine.


Copyright 2022 Općina Dicmo. Izradio Cogitolab